BLOG
Hızlı Randevu Formu

Akıllı Lens Fiyatları 2024

Akıllı lens fiyatları katarakt tedavisinde kalıcı yöntem olarak ameliyat seçeneğini düşünen hastaların sık merak ettiği sorulardandır. Bu fiyatların belirlenmesinde birden çok unsur söz konusu olmaktadır.

Göz hastalıklarında ilaç ya da gözlük tedavilerinin yanı sıra cerrahi işlemlerde kullanılmaktadır. Şaşılık tedavisi için yapılan operasyonlar, lazer ile yapılan kırma kusurları tedavileri, katarakt tedavileri gibi uygulamalar göz ameliyatı sınıfına dahildir. Göz ameliyatında kullanılacak yönteme göz doktorları hastanın göz yapısını inceleyerek karar vermektedirler.

akıllı lens fiyatları 2024

Akıllı lens uzak, orta ve yakın mesafeyi görmek için yapılmış olan göz içi merceklerdir. Akıllı lens ameliyatı fiyatları ameliyat esnasında gözün içine operasyonla yerleştirilecek merceğin markasına ve türüne göre değişiklik göstermektedir.

Akıllı lens ameliyatları genellikle ilerlemiş kataraktı olan kişilere uygulanmaktadır. Bunun dışında kataraktı olmayıp uzak ve yakını görmekte zorlanan hastalar, göz dereceleri yüksek gözlük kullanan hastalar da akıllı lens ameliyatı olabilir. Gözü lazer ameliyatı olmaya uygun olmayan gözlere de akıllı lens ameliyatı olabilir. Gözlük ya da kontakt lens kullanmak istemeyen kişiler için akıllı lens ameliyatı bir tedavi yöntemi olabilir.

Akıllı Lens Hakkında Detaylı Bilgi Alın!

Akıllı Lens Fiyatları

Akıllı lens fiyatları yapılan tedavi yöntemine ve hastanın göz yapısına göre belirlenmektedir. Gözlük maliyetleri çok farklı fiyat skalalarında olabiliyor. Hatta özel tasarım bir gözlük gerçekten çok pahalı olduklarını biliyoruz.

Eğer kontakt lensleri hijyenik ve olması gerektiği gibi kullanıyorsanız yılda yaklaşık yine orta düzey bir gözlük fiyatı veriyorsunuz demektir. Göz lazer tedavisi için harcayacağınız parayı yaklaşık 2 sene sonra geri kazanırsınız. Sonraki yıllarda daha fazla bir para tasarrufu yapabilirsiniz.

Akıllı lens fiyatları hastanın gözünün durumuna göre uygulanacak olan tedaviye göre değişiklik gösterecektir. Hastalarımız fiyat alabilmek için öncelikle merkezlerimizi ziyaret edip göz doktorlarımızca muayene olması gerekmektedir.

Güncel kampanyalarımız hakkında bilgi almak için 444 0 481 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Akıllı Lens Hangi Hastalara Uygulanabilmektedir?

Göz içi akıllı lens ameliyatlarında genellikle 40 yaş ve üstü hastalarda tercih edilir. En fazla uygulanan yaş aralığı genellikle 55 – 70 yaş arasıdır. Akıllı lensler daha erken yaşlarda hastanın durumuna göre kullanılabilir.

Herhangi bir kaza, travma ya da hastalık sebebiyle göz merceğinin ameliyatla çıkarılması akıllı lens ameliyatlarına bir örnektir. Ayrıca gençlik kataraktı olarak bilinen durumlar da erken yaşta akıllı lenslerin kullanımına örnek olabilir.

Akıllı lens ameliyatının ön hazırlık aşaması bakıldığında ameliyatın kendisinden daha fazla zaman ister ve bu oldukça önemlidir. Çünkü hastaya göre en uygun olan akıllı lensi hastaya uygulamak gerekmektedir. Bunu kesin olarak bilmek için detaylı muayeneler dizisinden sonra hastamız ile beraber doğru merceğe karar vermekteyiz.

Saat tamircisi, mücevher tasarımcısı, ahşap oyma sanatçısı gibi görsel alanlarda detay gerektiren meslekle uğraşan kişilere ve ya geceleri mesaisi olan kişiler için trifokal mercekler değil iki odaklı multifokal mercekler önerilebilir. Bu öneriler sayesinde Akıllı lens ameliyatı fiyatları değişkenlik gösterir.

Akıllı Lens Fiyatları 2023

Akıllı lens ameliyatı fiyatları birçok unsura göre değişmektedir. Bu unsurlar ameliyatın yapıldığı merkez, ameliyatı uygulayan hekim ve göz içine uygulanan mercek kalitesidir. Doğal göz merceğinin saydamlığını yitirmesi nedeniyle ortaya çıkan katarakt hastalığında ya da yaşa bağlı yakını ve uzağı görememe sorunu yaşayan hastaların tedavisinde kullanılmaktadırlar. Hem katarakt hem de yaşa bağlı yakını ve uzağı görememe problemi için kalcı bir tedavi yöntemidir. Bu tedaviler, yapay göz içi mercek yerleştirilmesi prensibine dayanmaktadır. Ayrıca takılacak akıllı lensin fiyatı kişinin göz yapısına göre değişmektedir.

Veni Vidi Göz ve Akıllı Lens Tecrübesi

Veni Vidi Göz olarak 29 yıldır hastalarımız için en güvenli tedavi koşullarını sağlıyoruz. Hastalarımızın göz problemlerine en uygun çözümü sunmak için çalışıyoruz. Türkiye’de sadece göz sağlığı ve tedavilerine odaklı olarak çıktığımız bu yolda, her gün genişleyen hizmet ağımız ile birlikte ülkemizin 5 farklı şehrindeki 11 merkezimizle hastalarımız için hizmetinizdeyiz.

Çeşitli mesleki ve akademik unvanlara sahip tecrübeli doktorlarımızla birlikte, hasta odaklı hizmeti her zaman ön planda tutuyoruz. Türkiye’de akıllı lens uygulamaları ilk defa uygulayan kurumlardan biri olarak, kurulduğumuz günden itibaren 120.000’den fazla hastanın akıllı mercektedavisini gerçekleştirdik.

Üç odaklı göz içi mercekler, gerçek anlamda kalıcı mercekler olup, hastalara uygulandıktan sonra takıp çıkarma işlemi bulunmamaktadır. Akıllı lens operasyonu öncesinde hastalarımıza uyguladığımız biometri, korneal topografi, pakimetri, oct, spm gibi tanısal işlemler sayesinde hastamızın kornea yapısı ve kornea endotel yapısı tespit edilir. Retina bölgesindeki durumu için gerçekleştirilen çeşitli tetkikler ile hastada herhangi bir retinal problemin olup olmadığı gözlemlenmiş olur.

Göz sağlığı tedavilerine yönelik uyguladığımız tüm tedavilerde olduğu gibi akıllı lens operasyonlarında da bizim için önemli unsur, uygun hastayı uygun tedavi ile buluşturmaktır.

Akıllı Mercekler Kalıcı Mıdır?

Akıllı mercekler ya da Akıllı lensler tabii ki kalıcıdır. Göz içi mercekler sayesinde hastanın göz numarası sabitlenebilmektedir. Bu mercekler göze bir kere ile yapılan operasyonla yerleştirildikten sonra hasta bu lensleri ömür boyunca kullanabilmektedir. Yani hastanın yaşının ilerlemesine bağlı olarak bu merceklerde herhangi bir bozulma söz konusu değildir. İşte bu nedenden dolayı, hastanın tedavi öncesinde detaylı tetkiklerinin yapılması ve göz numarasının ve yapısının doğru tespiti kritik öneme sahiptir.

Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Akıllı lens operasyonu iki göze farklı günlerde yapılır. İki göz arasında hastanın şartlarına göre birkaç gün veya 1 hafta ara verilir. İşlem her göz için yaklaşık 5 ila 10 dakika sürer. Hastanın gözleri göz damlası ile uyuşturulur.

Özel durumlar dışında genel anestezi, bayıltma veya hastanede gece yatma söz konusu değildir. Hasta ışık ışınlarını görebilir fakat hisleri kaybolacaktır.

Gayet ağrısız bir operasyondur. Hastanın gözünün içindeki doğuştan olan lens çıkartılarak, yuvasına akıllı göz içi mercek takılır.

Ameliyat sonrası göz bandajla kapatılır, hasta evine gider. Hastanın gözünde herhangi bir dikiş işlemi ve izi olmaz. Operasyondan sonra hasta taburcu olur. Ancak hastanın araç kullanması için biraz daha beklemesi gerekir.

O gece göz bantla kapalı kalır ve ertesi gün kontrol sırasında hekim tarafından bandaj açılır. Hasta aynı gün görmeye başlar ve normal yaşamına döner.

Birkaç gün içinde diğer göze de aynı operasyon uygulanır. Operasyonun komplikasyonları arasında kanama, enfeksiyon ve tahriş olasılığı bulunmaktadır. Hasta belli bir süre sonra reçete ile alınmış damla kullanımının dışında haftalık ve aylık kontrollere gelmesi istenir.

Akıllı Lens Operasyonunda Tedavi Süreci Nasıl Gerçekleşmektedir?

Akıllı lens ameliyatlarında operasyon öncesi hazırlıklar ve hastanın operasyon hakkındaki bilgilendirme süreci bildiğimiz katarakt ameliyatından daha fazla sürebilmektedir. Hastaya doğru tedavi için birtakım ek testler yapılır. Akıllı lens ameliyatlarında hastalara çoğunlukla sonrasında 2 ya da 3 hafta kadar göz damlası kullanılması tavsiye edilir.

İşlemden önce yapılan prosedürlerden biri, gözlerinizin ölçülmesi ki bu sayede doğru mercek seçimi saptanacaktır. Hastanın göz bebeklerine damlatılan birkaç damla sayesinde hasta için doğru göz içi mercek göz doktoru ile birlikte seçebilir.

Ameliyattan bir ya da iki gün öncesinde hastanın gözlerine damlatması için göz damlası reçetesi yazılır. Ayrıca hastanın operasyondan önce berili ilaçlarını bırakması ve kontakt lenslerini çıkarması istenir. Hastaların ameliyattan sonra sonra hastanede kalmasına gerek yoktur. Hemen taburcu edilirler.

Akıllı lens ameliyatından sonra iyileşme süreci ortalama 8 ila 12 hafta kadar sürebilir. Bu sürede hasta olabildiğince polarize güneş gözlüğü ile gözlerini güneşten koruması gerekir.

Hasta gözlerini hiçbir şekilde ovuşturmamalıdır. Hasta gözlerinin üstüne eli yada başka bir madde ile bastırmamalıdır. Hastaya yazılan reçetedeki göz damlalarını mutlaka kullanmalıdır. Fazla egzersizden ve ağır yük kaldırmaktan kaçınmalıdır.

Akıllı Lens Fiyatları 2024

Akıllı lens fiyatları kadar merak edilen bir diğer unsurda bu merceklerin hastalara sağladığı avantajlardır. Özellikle yaşlılık ile ortaya çıkan katarakt sorunlarının ortadan kaldırılması aşamasında akıllı lens kullanımı son dönemde giderek yaygınlaşmaktadır. Aynı zamanda kullanımı daha erken yaştaki hastalarda görme bozukluklarının ortadan kaldırılması amacı ile tercih edilir. Miyop ya da hipermetrop gibi görme kusuru olan hastalar da akıllı lens tedavisi tercih edebilir.

Sonuç olarak hastaların yaşam kalitelerinin artması için bu tür merceklerin kullanımı ön plana çıkar. Görme kusurlarının ortadan kaldırılması ile son dönemde akıllı lens popüler bir operasyon olmuştur.

Katarakt Ameliyatları

Katarakt göz içi merceğin puslanarak, saydamlığını kaybetmesine denir. Katarakt çoğunlukla orta yaş üstü kişilerde görülmektedir. Ancak bebek ve çocuklarda görüldüğü durumlarda olmaktadır.

Kataraktın en belirgin bulgusu görmede yaşanan bulanıklıktır. Yaşanan bulanıklıktan dolayı hastanın görmesinde azalmalar olmaktadır. Okuma zorluğu yaşanması, çift görme, renklerde solgunluk ve sararma, gece görüşlerinde azalma olması gibi belirtileri vardır. Bu belirtileri taşıyorsanız bir göz doktoruna muayene olmanız önerilmektedir.

İlaçla tedavisi olmayan kataraktın tek tedavi yöntemi cerrahidir. Gözleri göz içi çok odaklı mercek ameliyatına uygun hastalar için uygulanmaktadırlar. Bulanıklaşan göz içi merceğin yerine yeni göz içi mercek takılarak operasyon tamamlanır. Katarakt ameliyatı sırasında kullanılan mercekler Monofokal, Bifokal ve Trifokal mercekler olmak üzere üç ayrı grupta incelenmektedir. Bu lensler mercekler sayesinde katarakt ameliyatı sonrasında farklı mesafelerde iyileşmeler sağlanmaktadır.

Monofokal Mercekler: Tek odaklı lens olarak da bilinmektedir. Uzağı görmeyi sağlayan merceklerdir. Hasta uzağı görür ancak yakın mesafe için gözlük kullanmak durumunda kalabilir.

Bifokal mercekler: Yakın ve uzak mesafeyi görmeyi sağlayan iki odaklı merceklerdir. Bu mercekler sayesinde hasta uzak ve yakın mesafeleri görür ancak 40 cm ile 2 metre arasında kalan ara mesafeleri net göremezler.

Trifokal Mercekler: Akıllı lensler uzun süredir katarakt tedavisinde kullanılmaktadırlar. Akıllı Lensler denilen trifokal mercekler sayesinde hasta uzak, yakın ve ara mesafeleri net görür, ameliyattan sonra uzak ve yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalmaz.

Akıllı Lensleri Önemli Kılan Özellikler Nelerdir?

Hastanın gözlerinde yakın, uzak ve orta mesafede net bir görüş sağlayan akıllı lensler ayrıca ömürlük akıllı lens olarak da isimlendirilirler. Bu akıllı merceklerin önemli niteliklerinden biri, ara mesafelerde sağladığı netliktir. Bilgisayar kullanma, televizyon izleme, cep telefonu kullanma, mutfak tezgâhındaki görüş mesafeniz gibi görme kalitesinin en önemli olduğu mesafelerde de net bir görüş elde edilir.

Hastanın göz içine yerleştirilen merceğin kalitesi ve cinsi hastaların göz içi mercek operasyonunun sonrasındaki göz sağlıklarını ve ayrıca hastaların görme kalitelerini belirleyen bir faktördür. Katarakt hastalığı ile birlikte göz içi lens ameliyatından sonra hem yakını, hem de uzağı görme bozukluklarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Hastanın hayatı boyunca bir daha katarakt hastalığı ile uğraşmasına gerek kalmaz.

Kişinin gözlerindeki miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz bozukluklarına ve kişinin göz yapısına göre özel çeşitleri bulunmaktadır. Gözü uygun hastalara uygulanabilmektedir. Çok odaklı merceklerin en büyük avantajları, uzak ve yakın mesafelerinde gözlüksüz net görüş sağlarlar.

RANDEVU AL
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK kapsamında toplanıp işlenir.
Detaylı bilgi almak için Veri Politikamızı / Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.